ارده کنجد یا کرم کنجد؟ کدام یک انتخاب شماست؟ احتمال زیاد شما هم جزء دسته کسانی هستید که نمیدانید تفاوت ارده کنجد با کرم کنجد چیست یا اصلا فکر میکنید که هر دو اینها، یکی هستند. در این مقاله قرار است یکبار برای همیشه تفاوت های ارده با کرم کنجد را یاد بگیرید! با کشاورز همراه باشید.
ارده کنجد چیست؟
ارده کنجد طعم گسی دارد و خیلی از افراد، عاشق همان مزه گسی ارده کنجدند. برای تهیه ارده کنجد، ابتدا دانههای کنجد را تفت میدهند. بعد آن را با دستگاههای مخصوص له میکنند. بعد از گذشت فرآیند تهیه ارده کنجد، شما میتوانید از این ارده برای صبحانه و شام استفاده کنید. ارده را همراه با شیرههای مختلف نوش جان کنید و از یک صبحانه لذیذ، نهایت لذت را ببرید. برای اینکه با ارده کنجد آشنا شوید، بهتر است صفحه خرید ارده کنجد را مشاهده کنید.
کرم کنجد چیست؟
کرم کنجد محصولی دیگری از این دانه پر خاصیت است. بعضی از افراد کرم کنجد را با ارده آن اشتباه میگیرند و هر دو را یکی میدانند. کرم کنجد در واقع با ترکیب دانه کنجد و شیرخشک به دست میآید. این نوع کرم، شیرینکنندهها و طعمدهندههای مختلفی مانند هل، وانیل، کاکائو یا حتی قهوه دارد. به خاطر وجود این شیرینکنندهها و طعمدهندهها، مزه کرم کنجد با ارده کنجد کاملا متفاوت است و این دو محصول، شباهتی به یکدیگر ندارند. برای اطلاعات بیشتر این مورد به مقاله کرم کنجد چیست؟ مراجعه کنید.
تفاوت ارده کنجد با کرم کنجد
همانطور که در دو قسمت قبلی خواندید، فرآیند تولید یکی از تفاوتهای اصلی ارده و کرم کنجد است. در ارده، هیچ طعمدهنده و شیرین کننده افزدونی وجود ندارد و شما طعم خالص ارده را خواهید چشید. اما در تهیه کرم کنجد، طعمدهندههای مختلفی استفاده میشود که با توجه به سلیقهتان، میتوانید آنها را انتخاب کنید.
تفاوت اصلی ارده و کرم کنجد، در طعم آنهاست. ارده طعم گسی دارد و همین گسی، باعث شده است که طرفدارهای خاصی خود را داشته باشد. از طرف دیگر، ارده خالص است و هیچ افزودنی ندارد. کرم ارده مزه شیرینتری دارد و با توجه به طعمدهندهها و اسانسها، حتی میتواند مزه قهوه یا کاکائو نیز داشته باشد.
مقایسه خواص ارده با کرم کنجد
ارده کنجد خالص، سرشار از پروتئین، کلسیم و آهن است. وجود این مواد مغذی، باعث شده است که ارده برای تقویت استخوانها و بهبود کمخونی مناسب باشد. ارده کنجد برای تقویت حافظه کودکان، بهبود سیستم ایمنی بدن در فصل زمستان، بهبود استخوانها، درمان کمخونی، پیشگیری از سرطان و بهبود وضعیت رحم و دوری از بیماریهای مربوط به آن مناسب است.
کرم کنجد، به خاطر وجود دانههای کنجد نیز خواصی مشابه با ارده دارد. این کرم برای تامین انرژی روز، کنترل کلسترول، تقویت حافظه کودکان و افزایش کلسترول خوب مناسب است. تمام خواصی که از ارده کنجد انتظار داریم، در کرم کنجد نیز یافت میشود.
اما نکته اصلی اینجاست که ارده کنجد، هیچ ناخالصی ندارد و فقط و فقط از دانههای کنجد تهیه شده است. به همین دلیل ارده، ماده غذایی سالمترین نسبت به کرم کنجد، به حساب میآید. همانطور که در بخشهای قبلی خواندید، کرم کنجد با ترکیب شیر خشک تهیه میشود و همین امر، میزان خواص آن را کمتر از ارده کنجد میکند.
مزایا و معایب ارده
برای مصرف همه مواد غذایی، باید حد تعادل را رعایت کنید. زمانی که در مصرف یک ماده غذای، زیادهروی کنید، قطعا مشکلاتی برای شما پیش خواهد آمد. این قانون برای مصرف ارده نیز صدق میکند. ارده خواص زیادی برای بدن دارد که با آنها آشنا شدیم. اما مصرف بیش از اندازه آن، میتواند آسیبهای زیادی به بدن نیز بزند.
به طور مثال، ارده سرشار از کربوهیدرات است و کالری زیادی دارد، به خصوص زمانی که آن را با شیرههای مختلف مخلوط میکنید. کسانی که دیابت دارند، بهتر است از مصرف ارده و شیره خودداری کنند. ارده کالری بالایی دارد و برای تامین انرژی روز مناسب است؛ اما حاوی چربی اشباع زیادی نیز هست. وجود این حجم از چربی اشباع، کبد را برای هضم کردن به دردسر میاندازد. اگر فرد فعالیت بدنی لازم را نداشته باشد و زیاد ارده بخورد، به کبد چرب مبتلا خواهد شد.
از طرف دیگر، ارده برای بهبود گوارش و مسهل یبوست مفید است. اما اگر در مصرف آن زیادهروی کنید، همین فایده ارده به یک مشکل تبدیل میشود. کسانی که سیستم گوارش و معده ضعیفی دارند، بهتر است در خوردن ارده حد تعادل را رعایت کنند. چرا که ارده غذایی سنگین و هضم کردن آن برای معده، کمی سخت است. خوردن بیش از اندازه ارده و همه فرآوردههای کنجد به روده بزرگ آسیب میزند و خطر ابتلا به سرطان روده را افزایش میدهد.
آنچه در مقاله تفاوت ارده با کرم کنجد مطالعه کردید:
در این مقاله، تفاوت های ارده با کرم کنجد را شناختید. حالا میدانید این دو فرآورده کنجدی چقدر با یکدیگر متفاوتاند. اگر دوست دارید از فواید کنجد بهره ببرید، بهتر است سراغ ارده خالص کنجد بیایید تا کرم آن. فراموش نکنید در مصرف کنجد و ارده آن، تعادل را رعایت کنید تا خدای نکرده، دچار مشکلی نشوید.