طریقه مصرف

بهترین روغن برای سرخ کردن سبزی چیست؟

بهترین روغن برای سرخ کردن سبزی

سرخ کردن سبزی‌ها یکی از اصلی ترین روش‌های طبخ و پخت است که به منظور افزایش طعم و مزه آن انجام می‌شود. اما انتخاب بهترین روغن برای سرخ کردن سبزی نقش بسیار مهمی  در طعم و سالم بودن آن دارد و می‌تواند تأثیر زیادی بر کیفیت نهایی غذا داشته‌باشد.

دسترسی سریع به تیترهای مطالب

روغن‌هایی که برای سرخ کردن سبزی‌ها استفاده می‌شوند باید دارای نقطه دود بالا باشند تا از سوختن زودرس سبزی‌ها جلوگیری کنند. یکی از روغن‌های مناسب برای سرخ کردن سبزی‌ روغن آفتابگردان است؛ چرا که نقطه دود بالایی دارد. استفاده از روغن‌های با کیفیت و سالم به جذابیت و لذت غذاهای سرخ شده اضافه خواهد کرد. در این مقاله ما بهترین روغن برای سرخ کردن سبزی را برای شما معرفی کرده‌ایم؛ تا انتها با ما همراه باشید.

آیا روغن زیتون برای سرخ کردن سبزیجات مفیده؟

برای سرخ کردن خیر. از آنجا که روغن زیتون نقطه دود بالایی ندارد، برای سرخ کردن عمیق سبزی، گزینه‌ی مناسبی نیست. اما اگر در حد تفت دادن سبزیجات می‌خواهید از آن استفاده کنید، می‌توانید از روغن زیتون بکر (و نه فرابکر) برای این منظور استفاده کنید. این روغن با وجود خواص آنتی‌اکسیدانی بالا، می‌تواند باعث حفظ نرمی و طعم خوب آن شود.

طعم دلپذیر و ملایمی که این روغن به سبزیجات اضافه می‌کند، باعث می‌شود غذای شما به یک تجربه مطلوب و لذت بخش تبدیل شود. بنابراین روغن زیتون یک انتخاب خوب برای تفت دادن سبزیجات است (و نه سرخ کردن آنها).

روغن زیتون برای سرخ کردن
برای سرخ کردن عمیق سبزی از روغن زیتون استفاده نکنید.

کدام روغن برای سرخ کردن سبزی قورمه مناسب است؟

سبزی قورمه نیز همانند همه‌ی سبزیجات بهتر است با روغنی سرخ شود که نقطه دود بالایی دارد. روغن آفتابگردان از جمله روغن‌هایی است که به دلیل نقطه دود بالا برای همه‌ی سرخ کردنی‌ها از جمله سبزی قورمه مناسب است.

بعد از آن روغن کنجد و ارده کنجد نیز گزینه‌های مناسبی برای سرخ کردن سبزی قورمه محسوب می‌شوند. اگر روغن کنجد با بو را دوست ندارید، از نوع بدون بوی آن استفاده کنید. روغن زیتون نیز گزینه‌ی مناسبی برای تفت دادن سبزی قورمه به حساب می‌آید.

روغن برای سرخ کردن سبزی قورمه
برای سرخ کردن سبزی قورمه بهتر است از روغن آفتابگردان استفاده کنید.

آیا روغن کنجد برای قرمز کردن سبزی خوبه؟

بله، همانطور که بالاتر گفته شد، روغن کنجد گزینه‌ی مناسبی برای قرمز کردن سبزی‌ها، به‌ویژه در غذاهایی مانند قورمه سبزی محسوب می‌شود. روغن کنجد با طعم خاص و خوشمزه‌ای که دارد، می‌تواند سبزی‌ها را خوش‌طعم‌تر کند و به غذای شما تنوع طعمی ببخشد. این روغن دارای خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی نیز هست که می‌تواند به حفظ ارزش سبزی‌ها کمک کند و از سوختن و خراب شدن آن‌ها جلوگیری کند.

با این حال، روغن کنجد دارای نقطه دود پایینی است، یعنی در دمای کمتری نسبت به بسیاری از روغن‌های دیگر شروع به دود کردن و سوختن می‌کند. بنابراین، در زمان سرخ کردن سبزی‌ها با روغن کنجد باید دقت کنید که حرارت بیش از حد بالا نباشد تا از سوختن زودرس سبزی‌ها جلوگیری شود.

در مجموع، استفاده از روغن کنجد برای سرخ کردن سبزی‌ها می‌تواند علاوه بر ایجاد تنوع و لذت طعمی، به بهبود سلامتی غذاهای شما نیز کمک کند. همچنین، مصرف این روغن می‌تواند به دریافت اسیدهای چرب ضروری و ویتامین‌های مختلف کمک کند که برای سلامتی بدن مفید هستند.

روغن کنجد برای سرخ کردن
روغن کنجد برای سرخ کردن سبزی از روغن زیتون بهتر است.

آنچه در مقاله روغن برای سرخ کردن سبزی آموختیم:

در مقاله روغن برای سرخ کردن سبزی آموختیم که استفاده از روغن‌هایی مانند آفتابگردان، زیتون و کنجد برای سرخ کردن سبزی‌ها مناسب و مفید است. این روغن‌ها حاوی اسیدهای چرب نیمه‌ اشباع و آنتی‌ اکسیدان‌های زیادی هستند که به حفظ سلامت قلب و عروق کمک می‌کنند و از سوختن سریع سبزی‌ها جلوگیری می‌کنند. با این حال، روغن آفتابگردان دارای نقطه دود بالاتر و روغن کنجد دارای نقطه دود پایین‌تری است، بنابراین هنگام سرخ کردن باید به این نکته توجه داشته باشید. در نهایت، انتخاب بین این دو روغن بستگی به طعم و مزه مورد نظر و همچنین نیاز به تنوع در آشپزی دارد.

سوالات متداول:

1. ویژگی یک روغن خوب برای سرخ کردن چیست؟

روغن سرخ کردنی باید سه ویژگی اصلی داشته باشد. اولا، باید طعم خنثی داشته باشد. دوما، باید قیمت مناسبی داشته باشد و سوما، باید نقطه دودزدایی بالا داشته باشد. از روغنی که برای سرخ‌کردن استفاده می‌کنید باید به عنوان بخشی از روش پخت و پز توجه کنید و نه به عنوان ماده‌ای که به غذا طعم می‌دهد.

2. چند بار می‌توانیم ازیک روغن برای سرخ کردن استفاده کنیم؟

اگر روغن بازیافتی شما کدر یا کف آلود است، بهتر است آن را دور بریزید. حتی اگر خوب به نظر می رسد و بوی خوبی دارد، توصیه می شود که از روغن سرخ کردنی بیش از دو بار استفاده نکنید.

3. روغن سرخ کردنی بد چیست؟

روغن‌هایی که برای سرخ کردن باید از آنها پرهیز کرد شامل روغن‌ سویا، ذرت و نارگیل هستند. این نوع روغن‌ها دارای چربی‌های ناپایداری هستند که خواص تغذیه‌ای غذای شما را به خطر می‌اندازند و در عین حال خطر بزرگی برای سلامت بدن شما خواهند داشت.

author-avatar

درباره مریم اصیلی

من مریم اصیلی هستم از مرداد سال 1395 کار ترجمه تخصصی در حوزه‌ی سلامت را شروع کردم و بعدها به عنوان مدیر محتوا در مجموعه به اندام دکتر کرمانی به کارم ادامه دادم؛ علاقه‌ی شدیدی به تولید محتوا دارم و در حال حاضر بیش از 7 ساله که در حوزه‌ی سلامت و تغذیه محتوای تخصصی تولید یا بر محتوای تولید شده نظارت می‌کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *