ارزش غذایی, خواص

کرم کنجد چیست؟ + خواص کرم ارده را بشناسید!

کرم کنجد یک فرآورده جدید کنجدی است که طعم‌های مختلف دارد.

زمانی که اسم کنجد به میان می‌آید، بیشتر افراد به یاد خرید ارده کنجد یا خرید حلوا ارده می‌افتند. قطعا یک سری هم به یاد نون سنگک کنجدی و بربری می‌افتند که کاری به این عزیزان نداریم. اما محصول کمتر شناخته شده کنجد، کرم آن است. بله! کرم کنجد یکی دیگر از فرآورده‌های کنجدی است که خلاف ارده، مزه گسی یا تلخی ندارد. کرم کنجد شیرین است و حتی در طعم‌های قهوه یا کاکائو نیز در بازار یافت می‌شود! در این مقاله قرار است کرم کنجد را بهتر بشناسیم و با خواص آن آشنا شویم.

دسترسی سریع به تیترهای مطالب

کرم کنجد یا کرم ارده چیست؟

برای تهیه کرم کنجد، ابتدا دانه‌های کنجد را شسته و پوسته‌های آن را جدا می‌کنند. سپس، با دستگاه‌های مخصوص، آن‌ها را له می‌کنند تا حالت خمیری شکل به دست بیاید. تا اینجای کار، درست کردن کرم کنجد تقریبا مانند ارده بود. حالا نوبت اضافه کردن شیرین‌کننده‌ها و اسانس‌های مختلف است. اسانس‌های کاکائو، قهوه، نسکافه یا هر اسانس دیگری را به کرم کنجد اضافه می‌کنند تا طعم‌های مختلفی داشته باشد.

خواص کرم ارده چیست؟

کرم ارده از دانه‌های کنجد تهیه می‌شود. به همین خاطر، تمام خواص کنجد را می‌توانید در کرم ارده پیدا کنید. این کرم، طبع گرمی دارد و برای کسانی که سرد مزاج هستند، انتخاب مناسبی است. اگر روز پرکاری دارید، توصیه می‌کنیم برای صبحانه، سراغ کرم ارده بروید. چرا که انرژی زیادی دارد و نمی‌گذارد در طول روز احساس گرسنگی یا افت انرژی داشته باشید. برخی از خواص کرم ارده شامل موارد زیر می‌شود:

  1. بهبود عملکرد سیستم گوارش؛
  2. تامین انرژی در طول روز؛
  3. استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها؛
  4. بهبود کم‌خونی؛
  5. سامان دادن هورمون‌ها

هر کدام از موارد بالا را در ادامه، با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.

کرم کنجد طعم شیرین‌تری نسبت به ارده دارد.

بهبود عملکرد سیستم گوارش و تامین انرژی روز!

کرم ارده، به خاطر وجود دانه‌های کنجد، فیبر بالایی دارد. وجود فیبر، در کنار بهبود عملکرد سیستم گوارش و دوری از بیماری‌های دردناکی مانند یبوست، سیر نگهتان می‌دارد و اجازه نمی‌دهد سراغ ریزه‌خواری بروید. پروتئین زیاد کنجد، یکی دیگر از مواردی است که به سیرماندن شما در طول کمک می‌کند. اگر قصد کنترل وزنتان را دارید، کرم کنجد یکی از مواد غذایی است که باید در برنامه غذایی خود آن را جا بدهید.

استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها

کنجد کلسیم بالایی دارد. همانطور که می‌دانید برای داشتن استخوان‌هایی محکم و دندان‌های سالم، باید به میزان کافی کلسیم مصرف کنید. شما می‌توانید بخشی از کلسیم مورد نیاز بدنتان را، با خوردن کرم کنجد تامین کنید. کرم کنجد چرب است. اما چربی آن، از نوع مفید است. یعنی کلسترول خوب دارد و مصرف آن، منجر به تامین کلسترول خوب بدن می‌شود.

بهبود کم‌خونی

اگر دچار کم‌خونی هستید، آهن موجود در ارده کمکتان می‌کند تا این کمبود آهن را جبران کنید. اگر به صورت منظم کنجد و فرآورده‌های کنجدی را مصرف کنید، دیگر سرگیجه‌های ناشی از کمبود آهن سراغتان نخواهد آمد. از طرف دیگر، احتمالا به خاطر کم‌خونی و کمبود آهن، چندان پرانرژی و سرحال نیستید. کرم ارده کمکتان می‌کند انرژی دوباره‌ای به دست بیاورید.

سامان دادن هورمون‌ها

به‌هم‌ریختگی هورمون‌ها و قاعدگی نامنظم، دردسرهای زیادی را برای خانم‌ها ایجاد می‌کند. از ریزش مو گرفته تا آکنه و استرس و کج‌خلقی، همه از نتایج به‌هم‌ریختگی هورمون‌هاست. کرم کنجد یکی از مواد غذایی است که می‌تواند به هورمون‌ها سامان بدهد و قاعدگی را منظم کند. اگر قاعدگی شما عقب افتاده است و مطمئن هستید که باردار نیستید، مصرف کرم کنجد کمکتان می‌کند که پریود شوید.

در خوردن کرم کنجد و همه مواد غذایی، حد اعتدال را رعایت کنید.

مضرات کرم ارده در صورت رعایت نکردن تعادل!

همیشه اصل تعادل را برای مصرف مواد غذایی رعایت کنید. مثلا، ما می‌دانیم که خوردن گوشت، اوره، پروتئین و بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز بدن ما را تامین می‌کند. اما اگر بیش از اندازه گوشت بخورید، دچار نقرس می‌شوید! درست است که مصرف کرم کنجد یا همان کرم ارده، فواید زیادی برای بدن دارد؛ اما اگر در خوردن آن زیاده‌روی کنید، قطعا به دردسر خواهید افتاد.

کرم ارده کالری بالایی دارد و مصرف بیش از اندازه آن، موجب چاقی و افزایش وزن می‌شود. دانه‌های کنجد اسیدهای چرب امگا 6 فراوانی دارند. اگر حد تعادل را رعایت نکنید، میزان اسیدهای چرب بدن شما بالا رفته و ممکن است به کبد چرب مبتلا شوید. اگر فعالیت ورزشی چندانی ندارید، بهتر است کرم کنجد را به مقدار کم استفاده کنید.

با کرم کنجد آشنا شدید. این فرآورده کنجدی انتخاب بسیار مناسبی برای شام و صبحانه است. اگر ورزشکارید، می‌توانید از کرم کنجد به عنوان میان‌وعده نیز استفاده کنید. فراموش نکنید که کرم کنجد با ارده کنجد تفاوت دارد. بعضی از افراد ممکن است چندان از گسی ارده کنجد خوششان نیاید و طعم شیرین کرم کنجد را به آن ترجیح بدهند.

author-avatar

درباره مریم اصیلی

من مریم اصیلی هستم از مرداد سال 1395 کار ترجمه تخصصی در حوزه‌ی سلامت را شروع کردم و بعدها به عنوان مدیر محتوا در مجموعه به اندام دکتر کرمانی به کارم ادامه دادم؛ علاقه‌ی شدیدی به تولید محتوا دارم و در حال حاضر بیش از 7 ساله که در حوزه‌ی سلامت و تغذیه محتوای تخصصی تولید یا بر محتوای تولید شده نظارت می‌کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *