خواص

از چندماهگی به نوزاد خود ارده بدهیم؟ + خواص ارده برای کودکان

زمانی که مادرها، با غذاهای مفید آشنا می‌شوند، دوست دارند هرچه زودتر آن را وارد برنامه غذایی خانواده کنند تا همه اعضای خانواده، از فواید آن بهره ببرند، به خصوص فرزندان کوچک‌تر! درباره ارده نیز این موضوع صدق می‌کند. وقتی مادران متوجه خواص ارده برای کودکان می‌شوند، سریع برای اضافه کردن آن به برنامه غذایی کودک خود دست به کار می‌شوند. همینجا به مادرها می‌گوییم دست نگه دارید! نباید برای اضافه کردن غذاهای جدید و مفید به برنامه غذایی فرزندتان، عجله کنید. به نظر شما از چند ماهگی به نوزاد ارده بدهیم؟

دسترسی سریع به تیترهای مطالب

از چند ماهگی به نوزاد ارده بدهیم؟

باید بگوییم از هیچ‌ماهگی! شما ابدا اجازه ندارید که به نوزادتان ارده بدهید. نوزاد تا قبل از 6 ماهگی، فقط باید از شیر مادر تغذیه کند. بعد از 6 ماهگی، می‌توان غذای کمکی را شروع کرد. اما زمانی که می‌گوییم غذای کمکی، قطعا منظورمان غذای سنگینی مانند ارده نیست! بلکه پوره هویج، پوره سیب زمینی، حریره بادام و غذاهای این چنینی را مدنظر داریم. شما تا 2 سالگی اجازه وارد کردن ارده به غذای نوزاد را ندارید.

بعد از دوسالگی، به احتمال زیاد همچنان ارده برای معده فرزندتان سنگین است و او را آزار می‌دهد. حالا به نظر شما، ارده از چند سالگی مجاز است؟ بهتر است تا زمانی که فرزندتان به اندازه کافی بزرگ شد، وارد کردن ارده به برنامه غذایی او را متوقف کنید. می‌توانید از 7 سالگی، ارده را به کودک پیشنهاد بدهید.

خواص ارده برای کودک

همانطور که تا به حال متوجه شدید، ارده برای نوزاد نه تنها خواصی ندارد، بلکه ضرر نیز دارد. پس برای وارد کردن ارده به برنامه غذایی فرزندتان بهتر است تا سن 7 سالگی صبر کنید. بعد از آن، برای اطمینان بیشتر، می‌توانید با یک متخصص اطفال مشورت کنید.

ارده برای نوزاد

درباره خواص ارده برای کودک، داستان فرق می‌کند. بعد از هفت سالگی، زمانی که فرزندتان به اندازه کافی رشد کرد، می‌تواند از خواص ارده بهره ببرد. چهار خاصیت ارده برای کودک، به شرح زیر است:

  1. محرک متابولیک
  2. دوری از کمبود آهن و کم‌خونی
  3. درمان یبوست
  4. دوری از سرماخوردگی

که در ادامه به توضیح بیشتر هر کدام می‌پردازیم:

محرک متابولیک

در ابتدای رشد، مواد غذایی که خاصیت محرک متابولیک دارند، برای کودک لازم‌اند. ارده کنجد، می‌تواند برای این کار مناسب باشد. اکثر مادران با میزان اشتهای بچه‌ها و کم‌غذا خوردن او مشکل دارند. دانه‌های کنجد، جزء مواد غذایی طبیعی هستند که به افزایش اشتهای کودک کمک می‌کنند. اگر فرزندتان دانه‌های کنجد را به همان شکل نوش جان نمی‌کند، می‌توانید سرغ ارده کنجد بیایید و آن را روی میوه‌های فرزندتان بریزید.

دوری از کمبود آهن و کم‌خونی

یکی دیگر از خواص ارده برای فرزند شما، دور نگه داشتن او از کمبود آهن و کم‌خونی است. کنجد یکی از منابع غنی آهن به حساب می‌آید. با مصرف کردن آن، میزان گلبول‌های قرمز خون در بدن کودک بیشتر می‌شود. ارده کنجد نمی‌گذارد فرزندتان به کم‌خونی مبتلا شود. البته، وجود آهن، به تقویت مو نیز کمک می‌کند.

 

درمان یبوست

دور نگه داشتن کودکان از خوردن شیرینی و شکلات کار سختی است. فقط کافیست یک روز به مهمانی بروید و حواستان پرت شود تا کودک، تا جایی که می‌تواند شیرینی و شکلات بخورد. همین امر، می‌شود که کودک به یبوست مبتلا شود. فیبر و آنزیم گوارشی موجود ‏در ارده کنجد، باعث می‌شوتد که هضم برای فرزندتان راحت‌تر اتفاق بیفتد و درد یبوست نکشد.

مقابله با سرماخوردگی

برای مقابله با سرماخوردگی و آنفولانزا، می‌توانید از ارده کنجد استفاده کنید. اگر کودک مدرسه‌ای دارید، احتمال زیاد بیشتر از دوبار در سال، درگیر سرماخوردگی فرزندتان خواهید شد. برای اینکه فرزند عزیزتان را از تب، آنفولانزا، سرفه و دیگر علائم سرماخوردگی دور نگه دارید، بهتر است برای صبحانه او، ارده را در نظر بگیرید.

مادران عزیز، برای اضافه کردن مواد غذایی جدید و مفید به برنامه غذایی فرزندتان، هیچ‌گاه عجله نکنید. بهتر است ابتدا، با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید و از او بخواهید یک لیست از غذاهای مفید برای فرزندتان به شما بدهد. اگر دوست دارید ارده را به سبد غذایی خانواده‌تان اضافه کنید، بهتر است سراغ خرید ارده اصل بروید که ناخالصی نداشته باشد. ارده اصل را می‌توانید از سایت کشاورز بخرید تا یک غذای سالم و مقوی را برای اعضا خانواده تهیه کنید.

author-avatar

درباره مریم اصیلی

من مریم اصیلی هستم از مرداد سال 1395 کار ترجمه تخصصی در حوزه‌ی سلامت را شروع کردم و بعدها به عنوان مدیر محتوا در مجموعه به اندام دکتر کرمانی به کارم ادامه دادم؛ علاقه‌ی شدیدی به تولید محتوا دارم و در حال حاضر بیش از 7 ساله که در حوزه‌ی سلامت و تغذیه محتوای تخصصی تولید یا بر محتوای تولید شده نظارت می‌کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *