ارزش غذایی, خواص

روغن کنجد بهتر است یا روغن ارده؟ کدامیک را مصرف کنیم؟

اگر از طرفداران محصولات سلامت محور باشید، حتماً برایتان این سوال پیش آمده است که روغن کنجد بهتر است یا ارده؟

اگر از طرفداران محصولات سلامت محور باشید، حتماً برایتان این سوال پیش آمده است که روغن کنجد بهتر است یا ارده؟ برای پاسخ به این سوال لازم است تفاوت روغن ارده و روغن کنجد را بشناسید.

دسترسی سریع به تیترهای مطالب

در انتهای این مقاله خواهید فهمید که روغن کنجد بهتر است یا روغن ارده؟ تا انتهای مقاله با ما همراه باشید:

مزایای روغن کنجد

پیش از هرچیزی بد نیست بدانید که ویژگی‌های تغذیه‌ای خاص کنجد باعث شده که به این دانه لقب ملکه دانه‌های روغنی را بدهند. از کنجد روغنی به دست می‌آید که خواص زیادی برای سلامتی دارد.

به علاوه به لطف خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی، روغن کنجد برای قلب، مفاصل، پوست و مو و بسیاری از بیماری‌ها مفید است. این آنتی اکسیدان‌ها به کاهش آسیب سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد که تجمع آنها منجر به انواع التهاب و بیماری می‌شوند کمک فراوانی می‌کنند.

خواص ضد التهابی

طبق مطالعات و تحقیقات، روغن کنجد دارای خواص ضد التهابی برای درمان التهاب مفاصل، دندان درد، زخم و خراش می‌باشد.

مفید برای قلب و عروق

چربی‌های اشباع نشده و اسیدهای چرب امگا ۶ موجود در روغن کنجد به پیشگیری از بیماری‌های قلبی و حتی کند کردن رشد پلاک در شریان‌ها کمک فراوانی می‌کند.

یکی از خواص روغن کنجد پیشگیری از بیماری‌های قلبی است.

یکی از خواص روغن کنجد پیشگیری از بیماری‌های قلبی است.

کنترل قند خون

مصرف روغن کنجد به طور منظم به طور قابل توجه، قند خون ناشتا و هموگلوبین A1C را کاهش داده و به تنظیم سطح قند خون، مخصوصاً در افراد دیابتی کمک می‌کند.

کمک به درمان آرتروز

مطالعات نشان داده‌اند که مصرف روغن کنجد می‌تواند به بهبود علائم استئوآرتریت کمک کند.

 کمک به بهبود زخم‌ها و سوختگی

مصرف روغن کنجد بر روی سوختگی‌ها و زخم‌ها اثرات درمانی مفیدی دارد. توانایی این روغن در سرعت بخشیدن به بهبود زخم‌ها و سوختگی را می‌توان به خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی آن نسبت داد.

مصرف روغن کنجد بر روی سوختگی‌ها و زخم‌ها اثرات درمانی مفیدی دارد.

مصرف روغن کنجد بر روی سوختگی‌ها و زخم‌ها اثرات درمانی مفیدی دارد.

محافظت در برابر اشعه ماورای بنفش

برخی از تحقیقات نشان داده‌اند که روغن کنجد از آسیب اشعه ماورای بنفش که می‌تواند به پوست شما آسیب برساند جلوگیری کند.

از جمله دیگر مزایای روغن کنجد بهبود کیفیت خواب با مصرف موضعی روی پیشانی، سلامت پوست و مو و …. نیز اشاره کرد.

معایب روغن کنجد

با وجود خواص روغن کنجد ممکن است مصرف این روغن برای برخی از افراد مضر باشد. از جمله معایب روغن کنجد به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

  • افزایش وزن
  • خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ
  • دیورتیکولیت
  • واکنش های آلژیک در افراد حساس
  • آنافیلاکسی
  • اسهال
  • بثورات پوستی
  • ریزش مو

مزایای روغن ارده

روغن ارده کنجد نیز مانند روغن کنجد خواص زیادی برای بدن دارد. مصرف این روغن سالم به دلیل فواید سلامتی که دارد بسیار توصیه شده است. از جمله خواص این ماده مغذی به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

سلامت قلب و عروق

روغن ارده کنجد دارای مقادیر زیادی لینولئیک اسید است. وجود این اسید چرب برای بدن ضروری بوده، چرا که بدن قادر به ساخت آن نیست. به دلیل محتوای بالای روغن ارده کنجد از این اسید چرب، مصرف آن باعث سلامت قلب عروق می‌شود.

مفید برای پوست

مصرف روغن ارده کنجد به دلیل وجود مواد مغذی در آن باعث جوان سازی و شادابی و طراوت پوست و بافت‌های بدن می‌شود.

کاهش کلسترول

مصرف روغن ارده کنجد به دلیل اینکه فاقد کلسترول است، می‌تواند با استفاده مکرر و مناسب، به مرور زمان باعث کاهش کلسترول خون شود.

مفید برای کلیه

روغن ارده کنجد به دلیل دارا بودن ترکیبات فیتواستروژن و سیزامین برای بیماران مبتلا به ناراحتی‌های کلیوی بسیار مفید است.

مفید برای دیابت

مطالعات ثابت کرده است که منیزیم فراوان موجود در روغن ارده کنجد به متابولیسم قندها در بدن کمک کرده و باعث آزادسازی و فعال شدن انسولین و در نتیجه کنترل میزان قند خون می‌شود.

دیابتی‌ها با رعایت میزان مصرف می‌توانند روغن ارده کنجد مصرف کنند.

دیابتی‌ها با رعایت میزان مصرف می‌توانند روغن ارده کنجد مصرف کنند.

پیشگیری از پوکی استخوان

از دیگر خواص روغن ارده کنجد جلوگیری از پوکی استخوان و کمک به ترمیم و رشد بافت استخوانی می باشد. روغن ارده کنجد این خاصیت را مدیون وجود دو ماده کلسیم و مس در بافت خود است.

معایب روغن ارده

در کنار خواص روغن ارده کنجد، مصرف این روغن ممکن است مضراتی را نیز به دنبال داشته باشد. از جمله این معایب به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

خطر بیماری‌های قلبی

استفاده بیش از اندازه روغن ارده کنجد احتمال خطر انسداد رگ‌های قلبی و سکته قلبی را افزایش می‌دهد.

اضافه وزن

اگر روغن ارده کنجد بی‌رویه مصرف شود می‌تواند باعث افزایش دریافت کالری روزانه شده و باعث افزایش وزن شود.

کاهش فشار خون

روغن ارده کنجد ممکن است باعث کاهش فشار خون شده و به همین دلیل برای افرادی که دارای فشار خون بالا هستند بسیار مفید است.

روغن ارده کنجد برای کسانی که به فشار خون بالا مبتلا هستند، مفید است.

روغن ارده کنجد برای کسانی که به فشار خون بالا مبتلا هستند، مفید است.

انسداد معده و روده

مصرف بیش از حد روغن ارده کنجد به دلیل فیبر فراوان موجود در دانه‌های کنجد در بعضی از افرادی که درگیر تنگی آناستوموتیک خوش خیم معده هستند، ممکن است باعث خطر انسداد روده شود.

کاهش قند خون

مصرف روغن ارده کنجد به میزان زیاد ممکن است در افراد دیابتی به دلیل هیپوگلیسمی یا کاهش قند خون نامناسب باشد. توصیه می‌شود افراد مبتلا به دیابت قند خون را با مصرف این روغن کنترل و نظارت کنند.

تفاوت روغن ارده و روغن کنجد

روغن ارده و روغن کنجد با یکدیگر تفاوت های خاصی دارند‌ از جمله این تفاوت‌ها به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

طبع: طبع روغن ارده کنجد، گرم و طبیعت روغن کنجد سرد است.

روش تهیه: معمولاً از روش پرس سرد برای تهیه روغن کنجد استفاده می‌شود، اما برای تهیه روغن ارده پس از تبدیل روغن کنجد به ارده مراحل روغن گیری انجام می‌شود.

نحوه مصرف: به علت نقطه دود پایین روغن کنجد، بیشتر از این روغن به صورت خام و روی سالاد و یا سبزیجات و یا انواع سس ها می‌توان استفاده کرد. از این روغن برای پخت و پز در حد تفت دادن با حرارت پایین و بعد از پخت و پز نیز می‌توانید استفاده کنید.

اما روغن ارده کنجد، طعمی قوی و عطر و طعم آجیلی لذت بخشی دارد. از این روغن معمولاً در انواع سالادها و سس‌ها و چاشنی‌ها استفاده می‌شود. این روغن را می‌توان به غذاهایی مانند لوبیا، انواع سوپ و حتی به نودل پاپکورن و انواع دسرها نیز اضافه کرد و از خواص و طعم دلچسب آن بهره‌مند شد.

تفاوت روغن کنجد و روغن ارده در طبع، روش تهیه و نحوه‌ی مصرف آن است.

تفاوت روغن کنجد و روغن ارده در طبع، روش تهیه و نحوه‌ی مصرف آن است.

آیا روغن کنجد همان روغن ارده است؟

معمولاً بیشتر افراد روغن کنجد را همان روغن ارده کنجد می‌دانند در صورتی که نحوه تولید و برخی از خواص آنها با هم متفاوت است. معمولاً روغن کنجد را به صورت موضعی و روغن ارده کنجد را بیشتر برای پخت و پز استفاده قرار می‌دهند.

اگر روغن گیری پس از تبدیل کنجد به ارده تولید شود، روغن ارده کنجد به دست می آید و اگر مستقیم از دانه های کنجد روغن گیری شود، روغن کنجد تهیه می‌شود.

روغن کنجد بهتر است یا روغن ارده؟

از نظر برخی از افراد روغن کنجد برای مصارف موضعی و روغن ارده کنجد برای مصارف خوراکی مناسب تر است. در حال حاضر در طب سنتی، روغن ارده کنجد را سالم‌تر از روغن کنجد می‌دانند.

روغن کنجد یا روغن ارده کنجد کدام برای سرخ کردنی مناسب‌تر است؟

هر دو روغن معمولاً برای استفاده در غذاهای سرخ کردنی پیشنهاد نمی‌شوند، زیرا تحمل حرارت بالا را نداشته و ممکن است عوارض سرطان زایی داشته باشد. ولی از هر دو روغن می‌توانید در حد تفت دادن غذاها استفاده کنید.

همچنین روغن ارده هنگام سرخ کردن، جذب بسیار پایینی داشته و عطر و بوی کاملاً متفاوتی با روغن کنجد ایجاد کند.

طریقه ساخت روغن کنجد

روغن کنجد یک روغن خوراکی خوش طعم است، که سرشار از کلسیم، روی، آهن و منیزیم می‌باشد. این ماده مغذی دارای خواص فراوانی است.

برای تهیه روغن کنجد ابتدا باید دانه‌های کنجد را برشته کرده تا قهوه طلایی شوند. حتی می‌توانید آن را با روغن آشپزی دلخواه مخلوط کنید. این مرحله را می‌توانید با کمک مخلوط کن انجام دهید.

روغن کنجدی که به سطح می‌آید را می‌توانید جدا کنید و از آن استفاده کنید. این روغن کنجد را تا دو سال می‌توانید در یخچال نگهداری کرده و به راحتی از آن برای پختن غذاهای خوشمزه استفاده کنید.

 طریقه ساخت روغن ارده

برای تهیه روغن ارده کنجد، ابتدا باید دانه‌های کنجد به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه تفت داده شوند، تا به رنگ طلایی در بیایند. سپس به ازای هر یک چهارم فنجان از دانه‌های کنجد یک فنجان دیگر مثل روغن آفتابگردان، سویا یا نارگیل اضافه کنید.

سپس دوباره این ترکیب را حرارت داده و داخل مخلوط کن بریزید و آسیاب کنید، تا کاملاً له شوند. این ترکیب را تا حدود سه ساعت کنار بگذارید تا روغن کنجد که سبک تر است روی مواد را بگیرد و به راحتی بتوانید آن را جدا کنید. این روغن را بهتر است در یخچال نگهداری کنید.

آنچه در مقاله روغن کنجد و روغن ارده آموختیم:

در بررسی این مطلب که روغن کنجد بهتر است یا ارده آموختیم که هر دوی این روغن‌ها دارای خواص سلامتی بسیاری می‌باشند و بسته به شرایط گوناگون می‌توان از این دو محصول مغذی بهره مند شد. البته به یاد داشته باشید که معمولاً روغن کنجد برای مصارف درمانی موضعی و خارجی و روغن ارده برای استفاده در پخت و پز با حرارت پایین و استفاده در انواع غذاها مناسب می باشد. تفاوت روغن ارده و روغن کنجد نیز در نحوه تهیه و تولید این دو محصول مغذی می‌باشد. اگر قصد خرید روغن کنجد دارید پیشنهاد ما خرید روغن کنجد کشاورز است، که با مراجعه به شعبات حضوری و یا به صورت آنلاین می‌توانید خرید خود را انجام دهید.

author-avatar

درباره مریم اصیلی

من مریم اصیلی هستم از مرداد سال 1395 کار ترجمه تخصصی در حوزه‌ی سلامت را شروع کردم و بعدها به عنوان مدیر محتوا در مجموعه به اندام دکتر کرمانی به کارم ادامه دادم؛ علاقه‌ی شدیدی به تولید محتوا دارم و در حال حاضر بیش از 7 ساله که در حوزه‌ی سلامت و تغذیه محتوای تخصصی تولید یا بر محتوای تولید شده نظارت می‌کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *