حتما میدانید ارده کنجد چیست و به دنبال فواید آن برای کبد چرباید. باید بگوییم ارده جزء مواد غذایی است که خواص زیادی دارد. در این دنیای خواص، نمیتوانیم از فواید ارده برای کبد بگذریم. اما سوال اصلی که پیش میآید اینجاست: آیا ارده برای درمان کبد چرب نیز مفید است؟ برای یافتن پاسخ این سوال، با کشاورز همراه باشید.
فواید ارده برای کبد
آیا ارده برای کبد چرب مفید است؟ قبل از این که سراغ فواید ارده برویم، بهتر است سری به ارزش غذایی آن بزنیم. هر قاشق ارده حاوی موارد زیر است:
- ۲.۵ گرم پروتئین؛
- ۱.۵ گرم فیبر؛
- ۶ گرم چربی غیراشباع سالم؛
- ۲۵ میلی گرم سدیم
در کنار این چهار ماده مغذی، ارده دارای مواد معدنی مانند مس، کلسیم، آهن، روی، منگنز، تیامین، سلنیوم و منیزیم است. با وجود این مواد مغذی، میتوانیم نتیجه بگیریم که ارده، برای بدن و به خصوص برای کبد مفید است.
ارده کنجد مادهای به نام متیونین دارد که سمزدایی کبد را امکانپذیر میکند. این ماده از کبد و کلیهها محافظت میکند تا آسیبی نبیند و عملکرد بهتری داشته باشند. یکی دیگر از روشهایی که ارده با کمک آن به عملکرد را بهتر کبد میکند، کنترل وزن است.
زمانی که شما وزن مناسبی داشته باشید، کبدتان نیز وضعیت خوبی خواهد داشت. ارده با سیر نگهداشتن شما در طول روز، اجازه نمیدهد که سراغ پرخوری بروید تا وزنتان بالا برود. البته، اگر در مصرف کردن ارده زیادهروی کنید، ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد و کبدتان آسیب ببیند. از طرف دیگر، کبد به خاطر داشتن پروتئین و فیبر زیاد، کار هضم غذا را برای کبد و رودهها راحتتر میکند. با این حال اگر قصد خرید ارده با کیفیت هستید حتما به فروشگاه کشاورز سری بزنید.
مضرات ارده برای کبد چرب
تا اینجای مقاله خواندید که ارده برای کبد مفید است. اما این فواید تا زمانی ادامه دارند که شما در مصرف ارده زیادهروی نکنید. ارده یک غذای چرب و پرکالری است که اگر بیش از اندازه مصرف شود، نه تنها به کاهش وزن و بهبود عملکرد کبد کمک نمیکند؛ بلکه به او ضرر نیز میرساند.
مصرف بیش از اندازه ارده و ورزش نکردن، موجب افزایش وزن، کلسترول خون و در نهایت ابتلا به کبد چرب میشود. کبد وظیفه سوخت و ساز مواد مغذی و دفع سموم از بدن را دارد. اگر به کبد چرب گرید یک دچار شوید، با ورزش کردن و تغذیه سالم میتوانید آن را درمان کنید.
اما اگر در مصرف غذاهای چرب و پرکالری، زیادهروی کنید و به کبد چرب گرید سه برسید، تنها راه درمانی شما، در کنار ورزش و تغذیه سالم، پیوند کبد است. اگر برای طولانی مدت از ارده کنجد استفاده کنید، اما هیچگونه فعالیت بدنی نداشته باشید و ورزش نکنید، چربی خونتان بالا میرود و وزنتان زیاد میشود. بخشی از چربی در شکم و پهلوها جا میگیرد و بخش دیگر در اطراف کبد. تجمع چربی در داخل و اطراف کبد را کبد چرب میگویند.
نظر متخصصان راجب استفاده از ارده برای کبد
متخصصین تغذیه ارده کنجد را یک غذای مناسب و سالم میدانند. به شرط آن که در مصرف ارده زیادهروی نشود و حد تعادل را رعایت شود. شما میتوانید برای کاهش وزن و سیر ماندن، از ارده کنجد استفاده کنید. ارده کنجد کلسیم فراوانی دارد و به استحکام استخوانها و دندانها کمک میکند. به خاطر آهنی که در دانه کنجد وجود دارد، ارده برای پیشگیری از ابتلا به کمخونی مناسب است. ارده کنجد حتی به تنظیم کردن هورمونها و قاعدگی در خانمها کمک میکند. اما تمام این موارد زمانی حاصل میشود که شما به اندازه از ارده استفاده کنید. حد تعادل را رعایت کنید تا ارده تبدیل به یک ماده غذایی مضر برای بدن شما نشود.
بهترین راه برای درمان کبد چرب چیست؟
اگر به کبد چرب مبتلا هستید، برای درمان باید به متخصصین مراجعه کنید. به صورت کلی کبد چرب گرید یک و دو را میتوان با رعایت کردن یک برنامه غذایی سالم و ورزش کردن به صورت منظم، درمان کرد. اما درباره کبد چرب گرید سه، داستان کمی فرق میکند. اگر به کبد چرب گرید سه مبتلا شدهاید، احتمالا به پیوند کبد نیاز خواهید داشت. برای درمان کبد چرب به متخصصین مراجعه کنید و از آنها راه اصولی درمان کبد چرب خود را بخواهید.
همانطور که خواندید، ارده برای کبد و بقیه اعضای بدن مفید است. اما باید حد تعادل را رعایت کنید تا شما را به دردسر نیندازد. اصل افراط و تفریط را در همه جنبههای زندگی خود رعایت کنید و راه تعادل را در پیش بگیرید. با این روش، جلوی بروز بسیاری از مشکلات را خواهید گرفت. برای این که از خواص ارده برای کبد بهرهمند شوید، از دکتر تغذیه کمک بگیرید. از او بخواهید یک برنامه غذایی به شما بدهد و میزان ارده را در آن تعیین کند تا از اتفاقات ناگوار، دور بمانید.