در زمان بارداری، هرچیزی که نوش جان کنید به صورت مستقیم روی جنین شما تاثیر میگذارد. به همین خاطر مصرف بعضی از داروها، غذاهای خام و مشروبات الکلی در این دوران، ممنوع اعلام شده است. اگر شما هم جزء عاشقان ارده هستید، پس حتما درباره مجاز بودن با نبودن ارده در بارداری برایتان سوال پیش آمده است. در ادامه درباره ارده در حاملگی صحبت خواهیم کرد.
ارده در بارداری خوب است؟
اگر حد تعادل را رعایت کنید، چرا که نه! ارده در حاملگی خواص زیادی برای مادر و نوزاد دارد. به همین خاطر، مصرف کردن آن توصیه میشود. به شرط آن که در مصرف ارده زیاده روی نکنید.
برای مصرف کردن ارده، حتما آن را با شیره مخلوط میکنید. خوردن بیش از اندازه ارده و شیره، ممکن است شما را به دیابت بارداری مبتلا کند. پس، حد تعادل را رعایت کنید تا بتوانید نهایت استفاده را از خواص ارده در حاملگی ببرید.
فراموش نکنید که سه ماهه اول بارداری، بسیار حیاتی است. در این سه ماهه، جنین شروع به شکلگیری و رشد میکند. بدن مادر نیز مستعد ابتلا به عفونتهای مختلف است.
اگر میخواهید در این سه ماه ارده نوش جان کنید، سراغ خرید ارده با کیفیت بروید که بستهبندی بهداشتی دارند و از ایمنی آنها مطمئن هستید.
خواص ارده در بارداری؛ خواص دارویی و فواید ارده
ارده کنجد خواص زیادی برای بدن دارد. زنان باردار، با مصرف به اندازه ارده، میتوانند ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین کنند. به طور مثال، زنان باردار به کلسیم زیادی نیاز دارند و ارده، یک غذای پر از کلسیم است.
خواص ارده در بارداری عبارتند از:
- حفظ دندانها و پیشگیری از پوکی استخوان؛
- بهبود رشد جنین؛
- سیستم ایمنی بهتر؛
- تقویت سیستم گوارش؛
مصرف بیش از اندازه شیره و ارده در بارداری، ممکن است شما را به دیابت بارداری مبتلا کند. درست است که ارده برای مادران باردار مفید است، اما باید حد تعادل را رعایت کنید تا بتوانید نهایت استفاده را از خواص ارده در حاملگی ببرید.
هر کدام از موارد بالا را در ادامه دقیقتر بررسی خواهیم کرد:
حفظ دندانها و پیشگیری از پوکی استخوان
کودک برای رشد کردن و تشکیل استخوانها، به کلسیم نیاز دارد. جنین این کلسیم مورد نیاز را از بدن مادر میگیرد. به همین دلیل، دندان درد، پوسیدگی دندان و پوکی استخوان، از بیماریهایی است که بعد از بارداری، سراغ بدن مادر میآیند.
اگر میخواهید از این بیماریها در امان بمانید، باید به مقدار کافی کلسیم دریافت کنید. خوردن ارده کنجد، به تامین این کلسیم کمک میکند. به شرط آن که در مصرفش، افراط نکنید.
بهبود رشد جنین
جنین برای رشد کردن به مواد معدنی و مغذی مختلفی نیاز دارد. دانههای کنجد مانند یک بسته مواد غذایی کامل عمل میکنند. ارده کنجد با داشتن کلسیم، پروتئین، فیبر، آنتیاکسیدانها و ویتامینهای مختلف، به بدن کمک میکند تا فرآیند رشد کودک را بهتر انجام دهد.
تقویت سیستم گوارش
یکی دیگر از مواردی که مادران باردار با آن مواجه هستند، سیستم گوارش ضعیف است. مشکل هضم غذا، معده درد و یبوست در مادران باردار، بسیار شایع است. برای پیشگیری و درمان این مشکلات، بهتر است سراغ خوردن غذاهای پر از فیبر بروید.
ارده کنجد یکی از این غذاهاست. مصرف ارده در بارداری به دلیل فیبر فراوان، فضای روده بزرگ را مرطوب نگه میدارد و نمیگذارد دچار یبوست و دردهای این چنینی بشوید.
درباره خواص ارده در بارداری خواندید. حالا متوجه شدید که ارده در حاملگی برای مادر و جنین بسیار مفید است. به شرط آن که در مصرفش، زیادهروی نکنید. مصرف بیش از اندازه ارده برای مادران باردار، باعث ابتلا به دیابت بارداری و چاقی بیش از اندازه مادر میشود. دیابت بارداری برای مادر و جنین خطرات زیادی دارد. اگر این دیابت کنترل نشود، حتی ممکن است برای بینایی جنین مشکلی پیش بیاید. پس، بهتر است در خوردن هر ماده غذایی، اصل افراط و تفریط را رعایت کنید.
سیستم ایمنی بهتر
مادر باردار، باید سیستم ایمنی قوی داشته باشد تا بتواند فضای امنی در مقابل ویروسها و عفونتها، برای جنین ایجاد کند. مادران باردار باید توجه ویژهای به تقویت سیستم ایمنی بدن خود بکنند.
خوردن ارده و وجود آنتیاکسیدانها و ویتامینهای آن، به زنان حامله کمک میکند تا سیستم ایمنی قوی داشته باشند. فراموش نکنید هرچه شما بدن سالمتری داشته باشید، جنینتان سالمتر خواهد بود. در دوران بارداری به تغذیه خود توجه کنید، تا نوزادی سالم به دنیا بیاورید.
آنچه در مقاله ارده در بارداری خواندیم:
در این مطلب خواندیم که ارده در بارداری تا چه اندازه مفید است و به حفظ دندانها و جلوگیری از پوسیدگی استخوان مادر کمک میکند. ارده برای مادران باردار و رشد جنین بسیار اهمیت دارد. بنابراین توصیه میشود که مادران مصرف ارده در حاملگی را جدی بگیرند و به عنوان بخشی از رژیم غذایی به آن توجه ویژه داشته باشند.